پروژه های مرتبط
پیشرفت تکنولوژی در معماری و دکوراسیون موجب استفادهی بهینه از فضای ساختمانهای مختلف شده است. تکنولوژی طراحی روف گاردن بر روی پشت بام و تراس اجرا میشود و بستری مناسب برای رشد گل و گیاه را فراهم میکند. استفاده از این فناوری نوین و طراحی فضای سبز بام قطعاً مزایایی را برای صاحبان ساختمان فراهم میکند.
در این مطلب قصد داریم ویژگیهای روف گاردن را به طور کامل توضیح دهیم و شما را با اصول طراحی و اجرای روف گاردن آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید و اطلاعات کاملی در مورد طراحی فضای بام سبز کسب کنید.
اگر به دنبال کسب اطلاعات درباره اجرای گرین وال هستید به این صفحه مراجعه کنید.
روف گاردن با نام بام باغ هم شناخته میشود و به اقداماتی گفته میشود برای محوطهسازی در فضای سبز پشت بام انجام میشود.
طراحی و اجرای روف گاردن در قسمتهای مختلف ساختمان انجام میشود. به طور مثال ممکن است طراحی فضای سبز بام روی سقف باشد یا اینکه روی تراس انجام شود. همچنین در کاربری ساختمان هیچ محدودیتی وجود ندارد. مثلا میتوانید روف گاردن را روی یک ساختمان چند طبقه مسکونی یا روی برج یا روی یک مجتمع تجاری اجرا کنید.
پس با سبک زندگی آپارتمان نشینی که فضاهای سبز در دسترس کم شده است، طراحی روف گاردن میتواند اقدام موثری برای ایجاد فضای سبز باشد و فضای دنج و آرامشبخشی را برای ساکنین ایجاد میکند.
اما آنچه مسلم است طراحی فضای بام با موادی سبک انجام میشود تا آسیبی به مصالح ساختمان وارد نشود. از طرف دیگر در طراحی فضای بام علاوه بر سبکی، مقاومت هم برای ایجاد بستر رشد گل و گیاه اهمیت دارد. پس طراحی و اجرای روف گاردن باید به صورت تخصصی و زیر نظر افراد ماهر که در زمینه طراحی فضای سبز بام مهارت دارند انجام شود.
اگر به دنبال محوطه سازی هستید به این صفحه مراجعه کنید.
وقتی صحبت از یک طراحی جدید میشود لازم است مزایای کاربرد آن را هم توضیح دهیم تا کاربران متوجه شوند با طراحی بام سبز قرار است چه فوایدی در انتظار آنها باشد. موارد زیر مزایای استفاده از طراحی فضای سبز بام است.
این روزها که مصرف انرژی هزینهی زیادی دارد همهی افراد به دنبال استفاده از ابزارها و وسایلی هستند تا مصرف انرژی را کاهش دهند. با طراحی فضای بام سبز میتوان شاهد حفظ گرما در ساختمان بود. در نتیجه در روزهای سرد زمستان مصرف انرژی وسایل گرمایی کاهش پیدا میکند.
همهی ما از حضور در یک فضای سر سبز و پر از گلهای رنگارنگ لذت میبریم. حال اگر چنین فضایی را در خانه طراحی شود و بتوانیم با رفتن به پشت بام چنین فضایی در اختیار داشته باشیم میتوانیم ساعات خوشی را سپری کنیم. حضور در بام سبز و مشاهده منظرهی زیبا حتما برای همه افراد جالب است.
طراحی بام سبز این امکان را فراهم میکند تا بتوانید در تمام سطح پشت بام نور خورشید دریافت کنید. درصورتیکه ممکن است در حیاط ساختمان برخی از قسمتها آفتابگیر نباشد. با این حساب پرورش گل و گیاههای مختلف با طراحی فضای سبز بام و دریافت نور مستقیم خورشید بیشتر میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره محوطه سازی باغ با کارشناسان ما تماس بگیرید
طراحی دکوراسیون در هر ساختمان یا هر فضایی قواعد منحصر به فردی دارد. در طراحی فضای بام سبز هم اصول خاصی وجود دارد که باعث میشود طراحی با موفقیت انجام شود و رضایت افراد مختلف جلب شود. موارد زیر مهمترین اصول در طراحی بام سبز است که باید رعایت شود.
زهکشی روف گاردن به دلیل حفظ سلامت ریشه گیاهانی که در آن کاشته میشود اهمیت دارد و میتواند ضامنی برای دوام و ماندگاری گل و گیاه باشد. از طرف دیگر زهکشی در طراحی فضای بام به هدایت آب مازاد به سمت لولههای آب خروجی کمک میکند. درصورتیکه در طراحی روف گاردن این لولهکشیها در نظر گرفته نشود مشکلاتی برای تخلیهی آب مازاد ایجاد میشود.
هدف از طراحی فضای سبز بام ایجاد یک فضای مناسب برای رشد گیاهان است. پس خاک به عنوان منبع تغذیه گیاهان در طراحی روف گاردن باید به دقت انتخاب شود. چون نامناسب بودن خاک زمینهی رشد مطلوب برای گیاهان را فراهم نمیکند. ویژگیهای خام مناسب برای طراحی بام سبز شامل موارد زیر است.
⦁ سبک بودن خاک برای طراحی بام سبز
⦁ توانایی مطلوب جذب آب در خاک مناسب برای طراحی بام سبز
⦁ مغذی بودن خام برای گیاهان طراحی بام سبز
⦁ انتخاب مصالح طراحی فضای سبز بام
هر طراحی و محوطه سازی فضاهای مختلف انتخاب مصالح با کیفیت در اجرای بهتر نقش اساسی دارد. اما در طراحی بام سبز فقط کیفیت به عنوان ویژگی با اهمیت مطرح نیست. بلکه لازم است به وزن مصالح استفاده شده در طراحی بام سبز هم توجه کنیم. چون تنها محدودیتی که در انتخاب مصالح برای اجرای بام سبز وجود دارد، فقط وزن آنهاست که نباید به ساختمان فشار بیاورد.
مجموعه دفتر معماری قادر مفتخر است تمامی خدمات مربوط به طراحی فضای سبز ویلا را در اختیار شما قرار دهد.
ایزولاسیون طراحی روف گاردن به معنای این است که سطح مورد نظر برای طراحی فضای بام را ضد آب کنیم تا در صورت کاشت گل و گیاه مشکلی ایجاد نشود و آب داخل ساختمان فرو نرود. به همین دلیل طراحان سعی میکنند در روف گاردن روشهای متنوعی را برای ایزولاسیون به کار ببرند تا در اثر آبیاری گل و گیاهان آب داخل ساختمان نرود.
روشهای مختلف ایزولاسیون روف گاردن شامل موارد زیر است.
⦁ ایزولاسیون طراحی روف گاردن با ایزوگام
⦁ ایزولاسیون طراحی روف گاردن با قیرگونی
⦁ ایزولاسیون طراحی روف گاردن با فایبرگلاس
به این ترتیب باید بگوییم اصول مهمی که در آببندی طراحی فضای بام و باغچهها که باید رعایت شود این است که ابتدا سطح باید سیمانکاری شود و حتماً کفشورهایی در طراحی فضای بام در نظر گرفته شود تا زهکشی مناسبی را در اختیار داشته باشیم، در نهایت برای ایزولاسیون یا آبندی روف گاردن اقدام شود.
برای اجرای روف گاردن در ساختمانهای بلند و برجها لازم است از بادشکنهایی دورتادور ساختمان استفاده شود. زیرا در ارتفاعات و بلندیها سرعت باد ممکن است اجرای روف گاردن را با مشکل مواجه کند. باد شکنها در طراحی و اجرای روف گاردن از مصالح متنوع و به شکلهای مختلفی ساخته میشوند. موارد زیر پرکاربردترین بادشکنها در طراحی فضای سبز بام هستند.
⦁ اجرای روف گاردن با بادشکن سیمانی
⦁ اجرای روف گاردن با بادشکن گیاهی
⦁ اجرای روف گاردن با گارد چوبی مشبک
ما در مقاله های قبلی درباره فضای سبز پاسیو توضیح دادیم برای کسب اطلاعات بیشتر به این صفحه مراجعه کنید
مقالات مرتبط
دیدگاه شما درباره این مقاله چیست ؟
شما می توانید در این بخش تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران به اشتراک بگذارید.
ZAFARANIEH:
تهران ، زعفرانیه ، خیابان آصف ، نبش خیابان فلاحی
و سیمین ، ساختمان امین ، طبقه پنجم واحد ۵۰4
OPENING HOURS:
9 a.m ---- 5:30 p.m
EMAILS:
shadighader.architect@gmail.com