پروژه های مرتبط
طراحی پلان معماری یکی از ابتدایی و البته مهم ترین مراحل طراحی و ساخت یک ساختمان است. این بخش همچنین یکی از فنی ترین مراحل یک پروژه ساختمانی و معماری به حساب میآید.به زبان ساده باید گفت که طراحی پلان معماری سنگ بنای اولیه دیورای است که اگر کج گذاشته شود آن دیوار تا ثریا کج خواهد رفت.
پیش از این که به طراحی پلان معماری بپردازیم باید به این پرسش پاسخ داد که پلان چیست؟ پلان نما یا به عبارت بهتر یک بُرشِ افقی از ساختمان است که طرحی کلی و جزئیات ساختمان را به ما نشان میدهد.
به زبان ساده پلان دیاگرامی ساده است که اندزاهگیری شده و بنای شما را از نمای بالا ترسیم میکند. آنچنان که مشخص است پلان میتوان از کل بنا، یک طبقه یا حتی یک اتاق خاص باشد.
اگر به دنبال کسب اطلاعات درباره طراحی ویلا دماوند هستید به این صفحه مراجعه کنید.
حالا که تعریف روشن و مشخص از پلان داریم میتوانیم به طور جدیتر به مسئله طراحی پلان معماری بپردازیم. شاید برای برخی این سوال پیش آمده باشد که چه نیازی به طراحی پلان، آن هم با بیشترین دقت و جزئیات است.
باید گفت که پلان باعث میشود اطلاعات معمار و طراح و نیازهای کارفرما به طور دقیق روی کاغذ ترسیم شود. این مسئله به اجازه میدهد تا دو طرف ایدههای خود را بازبینی کنند، خطاهای احتمالی را بسنجند و ذهن خود را به یک دیگر نزدیک کنند.
باید توجه داشته باشیم که که اصول و مراحل طراحی بنا باید گام به گام انجام شوند. شاید در بعضی موارد این گامها اندکی عقب و جلو شوند یا همزمان پیش بروند، اما هیچ کدام از مراحل قابل حذف شدن نیستند و همهی گامها باید به شکل درست برداشته شوند.
اگر به دنبال طراحی ویلا لواسان هستید به این صفحه مراجعه کنید.
حالا که ضرورت طراحی پلان معماری را متوجه شدیم به نظر میرسد بد نباشد که ویژگیهای یک پلان معماری مناسب را مرور کنیم. هر چند ویژگیهای یک پلان بسته به دیدگاههای مختلف متفاوت است، اما در ادامه عمومیترین ویژگیها را با تمرکز بر پلان معماری منازل مسکونی مرور میکنیم.
طراحی پلان معماری متناسب با سبک زندگی و نیازها باشد: خانهای که محل کار است با خانهای که تمرکزش بر راحتی بچهها است نیازهای متفاوتی دارد. برای یک نفر آشپزخانه و برای دیگری سرویس بهداشتی اولویت دارد. باید به سبک زندگی و نیازهای ساکنین بنا توجه کرد.
یک پلان معماری خوب به گونهای طراحی میشود که در آینده خود طراح، طراحان دیگر و مالکین آینده بتوانند با کمترین مشکل تغییرات را در فضای خود انجام دهند. فکر نکنید طراحی پلان معماری پیچیده و غیرقابل تغییر امتیازی مثبت است.
فضای مسکونی یا اداری فرقی ندارد، در طراحی پلان معماری مناسب باید به نسبت میان فضاها، آدمها و وسایل دقت کرد. باید دانست در هر فضا چند نفر و چه وسایلی حضور خواهند داشت تا فضا را متناسب با آنها طراحی کنید. اتاق کاری که میزکار در آن جا نشود به چه دردی میخورد؟
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره طراحی آشپزخانه مدرن با کارشناسان ما تماس بگیرید.
این روزها آن قدر به نور مصنوعی متکی هستیم که گاه اهمیت نور طبیعی را از خاطر میبریم. این مسئله به ویژه در طراحی پلانهای مسکونی بسیار با اهمیت است.
در فضاهایی که نور طبیعی کم است ساکنین با افسردگی، اضافه وزن و خواب ناخوشایند دسته و پنجه نرم میکنند. اگر نور کافی در اختیار دارید از پنجرههای نورگیر و دل باز غافل نشوید. نور تاثیری جدی در کیفیت طراحی پلان معماری دارد و حرفهایها به آن دقت میکنند.
تعادل بخشیدن بین مُد روز و نیازهای واقعی در یک پلان معماری خوب ضروری است. نوع خاصی از پله، مدل جالبی از آشپزخانه و شکل خاصی از سقف حتما جذاب است، اما سوال مهم این جا است که در بلند مدت به رفاه ساکنین خانه کمک میکند و کارآمد است؟ پنجره تمام قد زیبا است، اما نسبتی با امنیت کودکان ساکن خانه دارد؟
بعد از شناخت ویژگیهای طراحی پلان معماری خوب بد نیست که نگاهی به مراحل مرسوم طراحی پلان داشته باشیم. این مراحل گاهی میتواند با هم جا به جا شود، اما انجام تمام آنها ضروری است. برای نمونه با هم مراحل طراحی پلان معماری یک ساختمان مسکونی را مرور میکنیم.
اول: جانمایی پله و آسانسور در پلان ساختمان اولین و شاید مهم ترین گام در طراحی پلان معماری است. عرض و شکل زمین، تعداد واحدها در هر طبقه و تعداد پارکینگ مورد نیاز در اینجا بسیار اهمیت دارند. این گام، مسیر بقیه پلان را مشخص میکنید.
دوم: تقسیم بندی فضاهای عمومی و خصوصی در پلان ساختمان دومین گام طراحی پلان ساختمان است. دو مرحله اول را لکه گذاری پلان معماری مینامند.
سوم: جانمایی محل آشپزخانه و ورودی ساختمان سومین گام طراحی پلان معماری است. عموما پیشنهاد میشود آشپزخانه به گونهای طراحی شود که حداقل سینک و سرویس گاز و فر از حال یا پذیرایی دید کامل نداشته باشد.
چهارم: لکه گذاری اتاق خواب ها و حمام چهارمین قدم است. حوصله کنید و حالت های مختلف اتاق و حمام را روی پلان امتحان کنید.
پنجم: ستون گذاری پنجمین گام طراحی پلان معماری است. در این مرحله با توجه به موقعیت کلی ساختمان، به خصوص پارکینگ، ستون گذاری انجام میشود.
ششم: گام نهایی انجام اصلاحات نهایی و ریزه کاری های مربوط به طراحی پلان معماری است.
مجموعه دفتر معماری قادر مفتخر است تمامی خدمات مربوط به طراحی آشپزخانه کلاسیک را در اختیار شما قرار دهد.
حالا که اهمیت و ویژگیهای طراحی یک پلان معماری مناسب را مرور کردیم، باید به خاطر داشته باشیم که طراحی پلان معماری با کیفیت تنها از عهده نیروهای متخصص و مجرب بر میآید.
هیچگاه طراحی پلان را ساده فرض نکنید و از روی پلان های تکراری و عمومی کار را پیش نبرید. هزینه کردن برای طراحی پلان ولخرجی نیست، بلکه سرمایهگذاری و عامل تضمین کیفیت ساختمان است، پس هیچ وقت از طراحی یک پلان خوب و حرفهای غفلت نکنید.
ما در مقاله های قبلی درباره طراحی نما مسکونی کلاسیک توضیح دادیم برای کسب اطلاعات بیشتر به این صفحه مراجعه کنید.
مقالات مرتبط
دیدگاه شما درباره این مقاله چیست ؟
شما می توانید در این بخش تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران به اشتراک بگذارید.
ZAFARANIEH:
تهران ، زعفرانیه ، خیابان آصف ، نبش خیابان فلاحی
و سیمین ، ساختمان امین ، طبقه پنجم واحد ۵۰4
OPENING HOURS:
9 a.m ---- 5:30 p.m
EMAILS:
shadighader.architect@gmail.com